Muay Thai Brazao ontvangt Keurmerk Vechtsportautoriteit!

PERSBERICHT Muay Thai Brazao

Rotterdam, 7 november 2022
 
De Rotterdamse sportschool Muay Thai Brazao heeft het Keurmerk Vechtsportautoriteit in ontvangst genomen.

De sportschool voldoet aan alle eisen die de Nederlandse Vechtsportautoriteit stelt op het gebied van gezondheid, veiligheid en gedragsregels.


De gym van Noel Soares verzorgt lessen in kickboksen en Muay Thai voor jongeren en volwassenen van alle niveaus. Van onervaren beginners tot (aanstaande) topsporters trainen in dezelfde zaal, allemaal met hun eigen ambities.


“Nu nog mag iedereen zich trainer noemen en ergens les geven, tot ergernis van velen in de vechtsport,” stelt Herbert Dekkers, voorzitter van de Nederlandse Vechtsportautoriteit. “Hang een bokszak op in je schuur en noem jezelf sportschool: daar willen de vechtsportsector en gemeenten van af. Daarom is het Keurmerk Vechtsportautoriteit in het leven geroepen.

De Nederlandse Vechtsportautoriteit is de toezichthoudende organisatie voor het kickboksen, thaiboksen en mixed martial arts (mma) in Nederland. Hierin wordt samengewerkt met de vechtsportbonden en overheden, met steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en sportkoepel NOC*NSF.

Het keurmerk geeft de gemeente zicht op de kwaliteit van vechtsportscholen. Zo kunnen ze de rotte appels gaan weren, en samenwerking zoeken met de sportscholen die hun zaken wel op orde hebben. Op den duur zullen gemeenten alleen samenwerken met keurmerkhouders. Sportscholen zonder keurmerk worden straks uitgesloten van wedstrijden.

“Ook voor sporters is het Keurmerk goed,” stelt Dekkers. “Nederland is een topland in de vechtsport.

Die positie kan je alleen houden als iedereen de lat hoog legt. Dat begint bij de gyms.”

Noel Soares,

Noël Soares Brazão
Telefoon: +31614191284
Email: muaythaibrazao@gmail.com

http://noelsoares.com/
Like Muaythai Brazao op Facebook
https://www.facebook.com/Muaythai Brazao
Instagram:@Muaythaibrazao