Biografie


EN_Flag_Black Click here for the english version of my autobiography

Noel Soares Brazão is geboren op de Kaapverdische eilanden en is sinds 1986 woonachtig in Rotterdam. In het verleden is hij Nederlands kampioen, Benelux kampioen en drie maal Europees kampioen kickboksen geweest. Inmiddels geeft hij al 16 jaar zelfverdedigingslessen aan politieagenten uit de regio Rotterdam met deze talenten en is hij ook al 16 jaar werkzaam als sportinstructeur en activiteitenbegeleider bij een GGZ-instelling. Hij heeft zich daar voornamelijk bezig gehouden met fitness, voeding, sport- en recreatieactiviteiten.

Noel Soares is van mening dat het kickboksen een perfecte activiteit is waarbij hij de jeugd kan begeleiden en stimuleren om op het rechte pad te blijven. Zijn voornaamste doel is om deze jongeren inzicht te geven in een betere en bewustere levensstijl. Hij coacht daarom ook kinderen die meer willen bewegen en aan overgewicht lijden.

Momenteel geeft Noel Soares, wekelijks 4 avonden, boks- en kickboks les aan ongeveer dertig jongeren uit de wijk Cool Zuid in de gymzaal “het Landje” aan de Schiedamse vest 188 te Rotterdam. Daarbij zet hij het kickboksen om in een pedagogisch instrument ter stimulering van de zelfontwikkeling van de jeugd. Noël is in deze wijk opgegroeid en kent de jongeren uit de buurt als geen ander. Ook zij kennen Noel Soares en wordt hij gezien als een goede voorbeeldfunctie voor de jeugd. Kickboksen wordt met de dag populairder en veel jongeren kijken tegenwoordig op naar grote namen in de sport. Hij begeleidt dan ook een wedstrijdploeg genaamd ‘Team Soares’. Dit team neemt maandelijks deel aan diverse wedstrijden en toernooien. Op deze manier kunnen jongeren hun talenten verder ontwikkelen, hun grenzen verleggen en nieuwe ervaringen opdoen.

Om al dit werk meer organisatie te geven heeft Noel Soares een stichting opgericht genaamd ‘Team Soares’.  Deze stichting biedt minder welvarende gezinnen, moeilijk opvoedbare- en autistische kinderen en jongeren uit de stad Rotterdam een kans om te kunnen sporten en om hun sociale netwerk te vergroten. Daarbij begeleidt de stichting de jongeren in het omgaan met hun grenzen en agressie, waardoor zij een betere zelfbeheersing ontwikkelen. Hierdoor kunnen zij gemakkelijker omgaan met anderen en zich beter ontwikkelen in hun toekomstige loopbaan.

“Het hoofddoel van de stichting is dat jongeren in de wijken gezonder worden en plezier beleven tijdens het sporten, evenveel als dat ik doe”.