Over team Soares Brazão


De lessen zijn perfect voor zowel recreatieve als wedstrijdgerichte deelnemers, waar zowel mannen als vrouwen van harte welkom zijn. De jeugdgroep omvat kinderen van 5 tot 14 jaar, terwijl sporters van 15 jaar en ouder deelnemen aan de volwassenengroep. We passen de training aan op het individuele niveau, en voor degenen die geïnteresseerd zijn in wedstrijden, bespreken we dit graag in overleg met de trainer. Doe mee en ontdek jouw potentieel in een inclusieve en uitdagende omgeving!

Kickboksen en Muay Thai

Kickboksen en Muay Thai zijn vechtsporten waarin atleten stoten en trappen combineren, maar ze verschillen in specifieke kenmerken. Kickboksen, ontstaan uit karate en boksen, omvat diverse stijlen met focus op bokshandschoenen, scheenbeschermers en kicks voor het uitschakelen van tegenstanders, met nadruk op techniek en kracht.

Muay Thai, bekend als de ‘Kunst van Acht Ledematen’, uit Thailand, onderscheidt zich door clinchen, waarbij vastgrijpen, knieën en ellebogen zijn toegestaan, inclusief het unieke gebruik van elleboogstoten. Muay Thai integreert diepgewortelde tradities zoals de Wai Khru Ram Muay-dans, met respect voor leraren en voorouders. Het onderscheid ligt in de diversiteit van technieken, waarbij Muay Thai een breder scala en culturele tradities heeft, terwijl kickboksen zich meer richt op stoten en trappen.

Over Noël Soares Brazão 

Noël Soares Brazão, voormalig Nederlands, Benelux, en drievoudig Europees kampioen kickboksen sinds 1986 in Rotterdam, heeft zich ontwikkeld tot een ervaren trainer. Hij deelt zijn expertise niet alleen met politieagenten en bij een GGZ-instelling, maar ook met de jeugd in Rotterdam. Met wekelijkse boks- en kickbokslessen in sporthal Snelleman en in Zuidwijk/Pendrecht motiveert en begeleidt Noël ongeveer dertig jongeren. Als coach van ‘Team Soares,’ een deelnemende wedstrijdploeg, moedigt hij talentontwikkeling aan en overstijgt hij grenzen. Zijn stichting, eveneens genaamd ‘Team Soares,’ biedt minder welvarende gezinnen en uitdagende jeugd uit Rotterdam kansen om te sporten en zelfbeheersing te ontwikkelen, bevorderend voor een gezondere en socialere toekomst.

Hoofdtrainer / Coach:

1- Noël Soares Brazão

Assistent trainers:

1- John Kerkhoven

2- Raimond Tjan-A-Way

3- Lucien Samseij

4- Carmelita Simpson